Overslaan en naar de inhoud gaan

CVT PTO - Zilveren Medaille Agritechnica

CVT PTO

Zuidberg wint opnieuw zilveren medaille op Agritechnica!

Packo Handling toont op Agribex 2015 een aantal nieuwe producten. Eén van deze innovaties, de front CVT PTO, is door de commissie van de DLG bekroond met een zilveren medaille. De prestigieuze medailles worden door deze onafhankelijke commissie uitgereikt op de Agritechnica en toegekend aan innovatieve producten in de landbouw en aanverwante sectoren.

De front CVT PTO, ontwikkeld in samenwerking met CVT Corp uit Canada, wordt toegepast in tractoren en maakt het mogelijk om werktuigen met een vooraf ingesteld toerental aan te drijven, onafhankelijk van het motortoerental van de tractor. Het voordeel hiervan is een hogere en constantere werknauwkeurigheid en brandstofbesparing.

De voordelen

  • Automatisch systeem dat altijd traploos het juiste uitgangstoerental voor de machine genereert
  • Verhoging van de kwaliteit van het afgeleverde werk omdat de aftakas altijd met hetzelfde, vooraf ingestelde, toerental draait.
  • Levert brandstofbesparing op omdat de dieselmotor van de tractor in een gunstiger bereik werkzaam is.
  • Optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de tractor
  • Traploos instelbaar toerentalbereik van de frontaftakas
  • Hoger comfort omdat tractor minder toeren en geluid maakt

Tweede medaille op rij

In 2013 mocht Zuidberg ook al een zilveren medaille in ontvangst nemen voor een 2-traps transmissie ten behoeve van het aandrijven van een lier voor bosbouwtractoren. Deze transmissie en de daarvan afgeleide ECO-Twin PTO, worden sindsdien met succes verkocht